IDEÁLIS HŐÉRZET
MINDEN ÉVSZAKBAN

Optimálisan működő hőszivattyú rendszerekkel

Több mint 10 éves hőszivattyú telepítési tapasztalat

Több mint 10 éves telepítési tapasztalat

Előremutató megoldásokat biztosítunk

amivel zavartalanul élvezheted
otthonod kényelmét

Faktor Klíma és Hűtéstechnika

Szakértő csapatunk komplex és megbízható megoldást kínál hosszútávra, precíz, pontos szereléssel. Ingyenes felmérést és ajánlatadást biztosítunk. Szervizhátterünk folyamatos, így nem kell szakembereket keresgélni.

Látogass el bemutatótermünkbe és nézd meg működés közben a Fujitsu Waterstage hőszivattyút, amely már 7 éve fűti, hűti irodánkat és biztosítja meleg víz ellátásunkat is.

A HŐSZIVATTYÚ MŰKÖDÉSE

A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, mellyel lehetséges fűteni, hűteni, meleg vizet előállítani. A berendezés a működtetésére felhasznált energiát nem közvetlenül hővé alakítja, hanem a külső energia segítségével a hőt az alacsonyabb hőfokszintről egy magasabb hőfokszintre emeli, legtöbbször a föld, a levegő és a víz által eltárolt napenergiát hasznosítva. (Mert külső energia felhasználása nélkül , “magától” a hő csak melegebb helyről tud a hidegebb hely felé áramlani.)

A Levegő-Víz hőszivattyúk a külső levegő hőmérsékletét hasznosítják. Egészen extrém, -25 °C fokos külső hőmérsékletet is képesek hasznosítani bizonyos típusú hőszivattyúk.

KOMFORT SZABÁLYOZÁS

A program a kültéri hőmérséklet alapján automatikusan előre beszabályozza a meleg víz hőmérsékletét, ezáltal a kívánt
helyiség hőmérsékleteket mindig fenn lehet tartani.

Egyszerű vezérlés

Hidraulikus beltéri egység szabályozó.

4 féle fűtési mód:
1. Automata mód
Komfort/csökkentett mód automatikus
kapcsolás az időzítő programnak megfelelően
2. Csökkentett mód
Állandó csökkentett hőmérséklet
3. Komfort mód
Állandó komfort hőmérséklet
4. Védelmi mód
Készenléti (stand-by) mód fagyvédelemmel

Heti és napi időzítés beállítás

Távolléti időzítő

Csúcsleállítási funkció (Ez a funkció úgy működteti a berendezést, hogy beállítva egy maximalizált áramértéket, csökkenti az áramfogyasztást.)

A HŐSZIVATTYÚ ELŐNYEI

Egy jól kialakított fűtési rendszer esetében a hőszivattyú üzemeltetése gazdaságosabb, mint egy gázkazáné. Ennek oka a két hőtermelő jósági fokának a különbségében keresendő. Egy gázkazán jellégétől függően átlagosan 2-2,2 COP értékkel rendelkezik, míg egy levegő-víz hőszivattyú éves átlagban 2,7-2,9 körül. Természetesen nem szabad ezeket az adatokat kőbe vésve kezelni, mert egy fűtési rendszer esetében ezek számtalan tényezőtől függenek, mely tényezők bármelyike változik, úgy a végeredmény is. Egy biztos, ha van hűtési igény, akkor a hőszivattyú a jó választás, mert egy kondenzációs kazánnal nem tudunk felülethűtést kialakítani.

A Levegő-Víz hőszivattyú COP teljesítmény tényezője a legkisebb a Víz-Víz és Föld-Víz hőszivattyúk mellett, de az egyszerű és olcsó telepítése, kis helyigénye miatt a legelterjettebb hőszivattyú típus.

A megfelelő komfortérzet és kényelem mellett a leghangsúlyosabb szempont a kiemelkedő energiahatékonyság, amely biztosítja, hogy az energiafogyasztásból eredő káros környezeti hatásokat minimális szintre szorítsuk. Hagyományos fűtési és hűtési rendszerekhez képest jelentős energiamegtakarítást érhetünk el, így csökken az üzemeltetési költség és a CO2 kibocsátás is.

nincs szükség kéményre

nem kell a gázt bevezetni az ingatlanba

nyáron hűt (a jelenlegi gázkazánok erre nem képesek)

az üzemeltetéshez kedvezményes GEO és H tarifa igényelhető a szolgáltatótól

megfelelő rendszer kialakítás esetén gazdaságosabb, mint a gázkazános fűtés

Levegő víz hőszivattyú

LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK

HOVA NE TELEPÍTSÜNK?

Hőszivattyút utólag csak nagy körültekintéssel szabad beépíteni, mivel a gazdaságos működése függ a meglévő fűtési rendszer jellegétől. Ha csak padlófűtés van az ingatlanban, akkor nagy valószínűséggel a hőszivattyú viszonylag könnyen illeszthető a meglévő rendszerbe.

HOGYAN VÁLASSZAM KI?

A hőszivattyú kiválasztása elsődlegesen a tervező által kiszámolt hőszükséglet alapján történik. Másodlagosan azt a gyártó céget kell kiválasztani, akiben megbízunk. Jó visszajelzésekkel rendelkező és a piacon régóta jelenlévő gyártót szoktunk általában javasolni.

MILYEN A MEGTÉRÜLÉSE?

Újépítésű ingatlanoknál kb. 2-3 év után térül meg. A régebbi, vagy felújított házaknál több, de itt sem haladja meg a 10 évet. Ha nem csak fűtésre, hűtésre is használjuk, akkor a megtérülési idő jelentősen csökken. Ráadásul a gázkazán energia igényét nem lehet napelemekkel kiváltani.

Legyél képben teljesen,

hozd magad döntési helyzetbe!

Sok időt töltöttél már az adatok és ajánlatok átnézésével, és még mindig zavaros?

Jelentkezz be egy ingyenes konzultációnkra!
Megválaszoljuk kérdéseidet, fenntartásaidat.