NAPELEM KALKULÁTOR

Mit kell mérlegelni, ha felelős döntést akarunk hozni?

A táblázat tájékoztató jellegű

Konkrét árat helyszíni felmérés után adunk.

Havi villanyszámlája alapján áttekintheti a várható panelek számát, súlyát és tetőfelület igényét.

 

Havi villanyszámla Szükséges napelemek száma Napelemek súlya Minimális tetőfelület
12 000 Ft 10 panel 207 Kg 19 m²
15 000 Ft 12 panel 248,4 Kg 22 m²
18 000 Ft 14 panel 289,8 Kg 26 m²
20 000 Ft 16 panel 331,2 Kg 30 m²
30 000 Ft 24 panel 496,8 Kg 45 m²

Kinek éri meg a napelem rendszer?

Van néhány kérdés, ami segíthet meghatározni, hogy van e értelme napelem rendszert telepíteni.

Mennyit fizet az áramért? Jelenlegi villanyszámlája a legnagyobb tényezője annak meghatározásában, hogy mennyit takaríthat meg a napenergia telepítésével. Napelem kalkulátor használatával kiszámíthatja a telepítendő panelek számát és súlyát is.

Mennyibe kerül a napelemes rendszer? A telepítési árak jelentősen változnak a választott cégtől és a telepített berendezéstől függően. Ha a Napelem kalkulátor segítségével kiszámolta, hogy nagyságrendben mennyi napelemre lenne szüksége, akkor érdemes még informálódni az elérhető támogatásokról a Napelem támogatás oldalunkon.

Milyen az adottsága a háznak napfény szempontjából? A napelemekből kinyerhető teljesítmény meglehetősen sok összetevő függvénye. Hatással van rá többek között a fény beesési szöge, a megvilágítás intenzitása. Az intenzitást az éppen aktuális időjárás befolyásolja, azonban a beesési szög megfelelő tervezési munkával adott házra optimalizálható. Kérjen kollégáinktól ajánlatot, bizonyosodjon meg arról, hogy megérné e Önnek a telepítés!

Magas a villanyszámlája?

Elektromos fűtése, és/vagy autója van?

A lakhatási engedélyhez szüksége van a 25%-os megújuló energia tanúsítványra?

a megtérülés

Az elmúlt évek árcsökkenéseinek köszönhetően a napelemes beruházások már kevesebb, mint 10 év alatt megtérülnek. A folyamatosan növekvő energiaárak miatt egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy a napelem által termelt energia ára a közüzemi villamos energiai árak alá csökkenjen, így rövid időn belül olcsóbb lesz megtermelni, mint a szolgáltatótól vásárolni az áramot.