Napkollektor

A nap energia hasznosítása

A napkollektor a beérkező napsugárzást gyűjti össze, amelynek energiáját hővé alakítja és a hőt egy átadó elemen keresztül melegíti fel, a rajta átáramló folyadékot (vizet, fagyálló folyadékot,…).

A napkollektor állal felmelegített folyadékot nem direktben hasznosítjuk (kerti- zuhanyzó esete, amelyet közvetlen fekete hordóhoz kapcsolódik a telken), hanem hőcserélőn keresztül nyerjük ki az elnyelt hőt egy hőtároló edénybe. Az aktív napenergia-hasznosító , napkollektoros rendszerek két fő eleme az elnyelő és energia-átalakító egység valamint az energiatárolás egysége. Ezek a különböző hasznosítási területeken különböző hangsúlyt kapnak, és a rendszer üzemeléséhez szükséges egyéb egységekkel egészülhetnek ki. Az aktív hőhasznosító rendszerek általában három alapvető szerkezeti elemből állnak; az elnyelő szerkezetből, tárolóból és a működtető szerkezetekből és hálózatból.

A napkollektorok

Bizonyára hallott már a napkollektorokról, és arról, hogy a napkollektoros rendszerek alkalmazásával energia és rezsi költség csökkentést lehet elérni.

Célunk, hogy az alábbiakban ismertessük a napkollektoros rendszerek működését és segítsük Önt a napkollektorának kiválasztásban. Az Ön napkollektoros rendszerének kiépítésében és az installálásában. Tapasztalt mérnök kollégáink minden felmerülő kérdéssel kapcsolatban állnak az ön szíves rendelkezésére.

NAPELEM KALKULÁTOR
Számolja ki gyorsan és könnyedén havi villanyszámlája alapján, hogy milyen konstrukcióra van szüksége