HATÁRIDŐK ÉS TÁMOGATÁSOK

Aki most gyorsan cselekszik, sokat nyerhet vele.

Budapest és Pest megye

Napelem telepítési támogatások

LAKOSSÁGI MFB 0% HITEL

Az energetikai korszerűsítés költségeinek 90%-ára adható visszatérítendő támogatás, 10%-ot saját erőből kell finanszírozni. A teljes hitelösszeg 500.000 Ft és 5.000.000 Ft között lehet. A futamidő megválasztható, legfeljebb 20 év. A pályázat hivatalos elnevezése „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel”, kódszám: VEKOP-5.2.1-17.

  • A 20 éves futamidő kedvező törlesztőrészletet eredményez.

  • A hitelszerződést közjegyzői okiratba kell foglalni, ennek díja a kölcsönösszegtől függően 10.000 Ft és 50.000 Ft közötti (a felvett hitelösszeg kb. 1%-a).

  • Energetikai nyilatkozat és tanúsítványok készítésének díja: 50.000 és 100.000 Ft között.

A napelemes rendszer kiépítésének teljes költsége finanszírozható.

Minimális önrész (10%) szükséges.

5 millió forint hitelösszeg alatt nem jegyeznek be jelzálogot, úgy működik, mint egy kamatmentes személyi kölcsön.

Jelenleg más lakossági pályázat nem fut, jobb energetikai programra nem számítunk a közeljövőben.

EGY FÁZISRÓL HÁROM FÁZISRA

Az egyfázisú invertereket eddig maximum 5 kilowattos napelemes rendszerekhez lehetett telepíteni, ezt az 5 kW-ot „szállítják” le tavasztól 2,5-re. Aki tehát egyfázisú rendszert szeretne, annak érdemes április 30-a előtt beadnia a csatlakozási igényét!

  • Megdrágítja a napelemes beruházást.
  • Ha csak 1 fázisod van bekötve, akkor igényelni kell a 3 fázist.
  • Minimum 250.000 Ft-al többet kell fizetned a határidő után.

SZALDÓ ELSZÁMOLÁS MEGHOSSZABBÍTVA!

Mégsem lesz 2021. júliusától bruttó elszámolás. A megjelent 377/2021. (VI.30.) Korm. rendelet alapján meghosszabbították a szaldó elszámolást. Használd ki a lehetőséget, mert a piaci hírek alapján 2021 őszén várható lesz a bruttó elszámolás bevezetése.

  • Élj az akár 50%-os állami támogatással napelemes rendszerre, SZALDÓ ELSZÁMOLÁSSAL!

  • Az áramszolgáltatónál az engedélyeztetési folyamat átlagosan 1,5 hónap.

MI SZALDÓ ÉS A BRUTTÓ ELSZÁMOLÁS?

A jelenlegi, szaldós elszámolás azt jelenti, hogy az áramszolgáltató évente megnézi, mennyit termelt a napelemes rendszerünk, valamint mennyit fogyasztottunk az adott évben, és a kettő különbözetét vagy nekünk kell rendeznünk az áramszolgáltató felé (amennyiben többet fogyasztottunk, mint termeltünk), vagy az áramszolgáltatótól igényelhető vissza egy bizonyos összeg, ha többet termeltünk, mint amennyit fogyasztottunk. A bruttó elszámolás azt jelenti, hogy az áramszolgáltató más áron fogja megvásárolni az általunk a hálózatba feltáplált energiát, mint amennyiért mi vásároljuk vissza az áramot a hálózatból.
Az ár, amit az áramszolgáltató fog fizetni a hálózatba feltáplált energiáért még nem ismert, ezt a kormány a későbbiekben fogja meghatározni,

KÉRDÉSEID VANNAK?

Nullázd le még idén villanyszámládat!

Hívj minket!

+361 253 0394